5 tips om met je hond op reis te gaan

Je hoeft niet per se je hond thuis te laten om op reis te kunnen gaan. Waarom niet je trouwe viervoeter meenemen naar je reisoord? Er zijn genoeg diervriendelijke bestemmingen te vinden en een tripje met het vliegtuig hoeft niet stressvol te zijn voor je beestje. Reisblog Travel with a Mate somt vijf tips op als je met je hond op reis wil gaan.

1. Gezondsheidscontrole

Alvorens je vakantie te boeken, is het aan te raden een afspraak te maken bij de vertrouwde dierenarts om je hond de nodige vaccinaties toe te dienen. Bekijk ook of je een reispaspoort nodig hebt voor je hond. Check ook zeker eens bij de verzekering of alles gedekt is indien er op vakantie een accident zou plaatsvinden met je viervoeter.

2. Boek je vlucht vroeg genoeg

Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren een policy om een beperkt aantal dieren toe te laten op een hun vluchten. Bespaar je dus een hoop stress door te wachten op een last minute, maar boek vroeg genoeg. Als je hond meereist in de cargo, vermijdt dan vluchten tijdens een hete zomernamiddag of een koude ochtend in de winter. Een directe vlucht is ook aan te raden om stress bij je beestje te vermijden.

3. Reis niet met een volle maag

Het is geen goed idee om je dier te voeden vlak (enkele uren) voor een vlucht. Een volle maag of blaas zorgt voor minder comfort tijdens de trip naar je bestemming. Geef wel ten gepaste tijden wat water, zodat het dier wat kalmeert en om dehydratatie te vermijden.

4. Bewegen is de boodschap

Laat je hond niet heel de tijd vast zitten in een mandje of hondenbench. Zorg voor voldoende beweging in de terminal zodat je viervoeter gewoon raakt aan de drukte.

5. Al doende leert men

Honden verschillen niet zo sterk van mensen op het vlak van gewoontes. Hoe meer je reist met je hond, des te gewoner zal hij of zij het vinden.

bron: Belga