Huisdieren mee op wintersport, ja of nee ?

Honden zijn over het algemeen erg blij in de sneeuw

Hoe leuk en gezellig huisdieren thuis ook zijn. Als je op reis gaat zijn honden, katten en andere dieren onhandig. Wat doe je met deze dieren als je op wintersport gaat. Er zijn natuurlijk verschillende oplossingen. Wie van jullie heeft huisdieren en wat doen jullie?

Vrienden

Natuurlijk kunnen de katten, honden en andere dieren uit logeren bij vrienden. Iedereen met dieren heeft vast vrienden die het geen enkel probleem vinden om op deze te passen. Ik heb zelfs vrienden die staan te springen als mijn hond, Scratch, bij hen langs komt. Een prettig idee voor mij en ik weet dat mijn hond het daar uitermate naar zijn zin heeft. Dan ga je wel zo lekker weg toch?

Kennel

Als je je vrienden of familie niet tot last wilt zijn is een kennel natuurlijk een handige oplossing. Maar kennels zijn niet goedkoop en lang niet alle dieren vinden een kennel prettig. De ene hond of kat vindt het geweldig om tussen zijn soortgenoten te zitten terwijl de ander gestrest terug komt. Een ding weet je wel zeker, je dier wordt professioneel verzorgd.

Mee

Je kunt je huisdieren natuurlijk ook meenemen. Zeker een hond vindt winter en sneeuw fantastisch. Maar je dier mee op wintersport levert aardig wat vragen en ‘problemen’ op. Ten eerste moet de hond net als thuis ook uitgelaten worden dus volle dagen skiën en niet naar je hond omkijken zit er niet bij. Zeker niet omdat de hond in een onbekende omgeving zit. Het uit gelaten worden in de diepe sneeuw is voor de hond gelukkig vaak wel een feest (wat het voor het baasje minder vervelend maakt in de meeste gevallen). Verder zijn lang niet alle accommodaties geschikt om honden mee te hebben. Van tevoren bellen is ‘verplicht’ om niet voor vervelende verrassingen te komen te staan. Als je een groot formaat hond hebt is het belangrijk om dit te melden. Zeker in Frankrijk zijn kleine hondjes vaak geen probleem, maar als je dan aankomt met een hond van zo’n 40 kilo is het opeens niet zo makkelijk meer.

Voor toerskiërs is het meenemen van de hond een idee

Verder

Als je je hond of kat meeneemt op wintersport zorg er dan ook voor dat het beest zijn ‘papieren’ en alle benodigde inentingen heeft. Anders kan dat bij de grens problemen opleveren. Eenmaal op bestemming laat je hond nooit op geopende skipistes lopen voor de veiligheid van wintersporters en zijn eigen veiligheid. Laat je viervoeter, wat toch een roofdier blijft, niet zomaar loslopen in de bossen en natuur van het skigebied. Alleen zijn geur kan dieren al op de vlucht doen slaan wat in de winter hun dood kan betekenen.

Wat doen jullie met jullie huisdieren? Hoe lossen jullie dit op als jullie naar de sneeuw vertrekken?

Bron : https://www.wintersporters.nl